Ratinan stadion täyttyi juhlakansasta sunnuntaina 8.9. jalkapallon EM-karsintojen takia.

Ratinan stadionin tapahtumat jakavat mielipiteitä – ”Nurmikon suojaaminen tuo lisäkustannuksia”

Kaupunki päättää uusista desibelirajoista ja Aamulehden mielipidepalstalla pohditaan suurien tapahtumien mielekkyyttä. Ratinan stadionin suosio ei kuitenkaan laske kritiikin myötä.

Kaupunkien keskustassa järjestettävät suuret tapahtumat ovat aiheuttaneet molemminpuolista keskustelua muun muassa Aamulehden mielipidepalstalla.

Ratinan stadion kerää valtavasti katsojia, oli tapahtuma sitten jalkapallon EM-karsinnat tai nuorten suosima Blockfest. Tapahtumat voivat venyttää desibelirajoja, ruuhkauttaa keskustaa ja jättää jälkeensä paljon roskaa.

Ratinan stadion on tapahtumanjärjestäjien suosiossa

Ratinan stadionilla järjestetään tapahtumia laidasta laitaan. Stadionin tapahtumat ovatkin lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Urheilutapahtumissa istumapaikkoja on noin 16 000 ja musiikkitapahtumissa yleisömäärä voi kasvaa noin 30 000:een.

Palloliiton tapahtumapäällikkö Antti Vanhala kuuluu työryhmään, joka järjestää paraikaa jalkapallon miesten EM-karsintoja. Vanhalan mukaan Ratinan stadion on tällä hetkellä suurin ja suosituin paikka järjestää vastaavan kokoluokan jalkapallopelejä.

– Se on lähellä keskustaa ja sinne on hyvät kulkuyhteydet saapua kauempaakin, Vanhala toteaa.

Jalkapallomaaottelut keräävät paikalle paljon Suomen kannattajia.

Kaupungin päättäjät pitävät huolen asukkaiden edusta

Tampereen yhdyskuntalautakunnan päätti elokuisessa kokouksessa nostaa desibelirajoja. Päiväsaikaan ulkotilojen rajaa päätettiin nostaa 55 desibelistä 65 desibeliin. Monet olivat huolissaan paikallisten viihtyvyyden puolesta ja asia jakaa edelleen mielipiteitä.

Ratinan stadionin käyttöpäällikkö Jari Tolvanen vastaa stadionin käytöstä. Tapahtumien järjestäjien kanssa yhteistyö on toiminut hyvin. Tolvanen kertoo että musiikkitapahtumat tuottavat enemmän roskaa ja jätettä kuin urheilutapahtumat.

– Musiikkitapahtumien ajoiksi nurmikko täytyy suojata juhlijoiden varalta hyvin, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia, Tolvanen sanoo.

Musiikkitapahtumien ajoiksi nurmikko täytyy suojata juhlijoiden varalta hyvin, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia

Jari Tolvanen, käyttöpäällikkö

Ratinan stadion on ja tulee olemaan suosittu tapahtumapaikka. Keskeinen sijainti on eduksi monenlaiselle yleisölle ja etenkin kaukaa tuleville katsojille. Tapahtumanjärjestäjät pitävät Ratinan stadionia arvossaan sen monipuolisuuden takia.

Mitä paikalliset ajattelevat Ratinan stadionin tapahtumista? Kuuntele tamperelaisten gallupvastaukset täältä.